Massagevormen

Ontspanningsmassage

Uitgebreide en professionele lichaamsmassage. Activeert de bloedcirculatie waardoor o.a. verwijding van bloedvaten plaatsvindt  waardoor spieren en het zenuwstelsel geprikkeld worden. Hierdoor kunnen beginnende klachten bestreden en gereduceerd worden.

Stoelmassage                                                  

Massage is gebaseerd op acupressuur en vooral ontwikkeld ter preventie. Door behandelen van specifieke drukpunten op energiebanen die door het lichaam lopen, worden alle lichamelijke functies gestimuleerd. In korte tijd worden diverse klachten onder handen genomen. Het hoofd, nek, schouders, armen en handen zijn de delen waar de stoelmassage op is gericht.

Specialisatie massage

Kort maar krachtige massage op de stoel of tafel, met name gericht op de spieren in het bovenste gedeelte van de rug. De zogenaamde “stressspieren”. Deze massage kan effectief zijn bij: rugklachten, schouder- en nekproblemen, hoofdpijn en migraine, overbelaste armen en vingers, spanning en vermoeidheid.

Dorn methode / Breuss massage                    

Rugklachten ontstaan vaak door beenlengteverschil veroorzaakt doordat we b.v. tegenwoordig veel meer zittend werk verrichten, veel autorijden of met de benen over elkaar zitten, waardoor het heupgewricht ontwricht wordt. Met deze methode kan dit meestal opgeheven worden. Door samenwerking van behandelaar en cliënt is het mogelijk gewricht- en rugwervelcorrecties uit te voeren. De behandeling van de wervelkolom kan worden afgesloten met een zachte massage: de Breuss massage, die met name gericht is op het verbeteren van de functie van de tussenwervelschijven. Hierbij wordt gebruik gemaakt van Sint Janskruidolie. Deze olie werkt ontspannend bij spierpijn, rugpijn, spit en reumatische pijnen.

Raindrop techniek  

Deze vorm van massage is een speciale toepassing van geneeskrachtige aromatherapie. Op de juiste manier aangebracht op nek, rug en voeten brengen de oliën verlichting bij ongemak dat veroorzaakt wordt door een disbalans in het lichaam en met name in de wervelkolom. Raindrop Therapie combineert aromatherapie, vitaflex (vergelijkbaar met voetreflexologie) en massagetherapie tot een subtiel en tegelijkertijd krachtig instrument om de balans in het lichaam te herstellen en de geest tot rust te brengen.

Tijdens de behandeling wordt gebruikt gemaakt van vitaflextherapie. Vitaflex betekent “vitality through the reflexes”. Het is een gespecialiseerde vorm van hand en voetmassage die zeer effectief blijkt te zijn om de essentiële oliën via de zenuwbanen in het lichaam te brengen. Onderga deze ontspannen massage en ervaar wat de oliën met u doen!

Pitjit (Indonesische massage)

Pitjit betekent gewoon massage. Pitjit werd van oudsher overgedragen van (groot)ouder op kind. In Indonesië werd het masseren als een gewoonte binnen vrijwel elk gezin beoefend. Pitjit was volledig verweven met de structuur van de Indonesische samenleving. Full body massage waarbij gebruik kan worden gemaakt van diverse hulpmiddelen als vacuümglaasjes, munten of warmte kompressen. Specifieke eigenschappen: stevig, dynamisch, stimulerend en werkend vanuit gevoel.

Hotstone massage

Een hotstone massage is een ontspanningsmassage waarbij gebruik wordt gemaakt van warme stenen. Deze massage heeft een gunstige werking op chronische spierpijnen. Op de huid wordt een etherische olie aangebracht, waarna er met warme lavastenen gemasseerd wordt. Door de combinatie van warmte, druk van de stenen en de olie ontstaat er een diepe ontspanning voor lichaam en geest.

Voetreflex massage                                     

Bij reflexzonetherapie wordt uitgegaan van het principe dat er op o.a. handen en voeten, reflexzones liggen die corresponderen met organen in het lichaam. Door deze zones op een bepaalde manier te stimuleren kunnen blokkades bij de daadwerkelijke organen worden opgeheven. Het doel van deze massage is dat het lichaam wordt aangesproken op het zelfherstellend vermogen en zichzelf weer in balans brengt.

Fibromyalgie massage                                        

Fibromyalgie wordt ook wel weke-delen reuma genoemd en veroorzaakt pijn in spieren, spier- en gewrichtsaanhechtingen en pezen in het gehele lichaam van de patiënt. Deze patiënten zijn niet in staat om in het diepe slaap stadium te geraken, waardoor het lichaam zichzelf niet kan herstellen. Deze massage brengt het lichaam tot rust en zorgt voor balans in het hele lichaam. De ademhaling wordt weer normaal het hartritme daalt en de stress en de pijn in het lichaam verminderen. Dit helpt de patiënt om de vicieuze cirkel van pijn-slapeloosheid- gebrek aan herstel- pijn te doorbreken.

Hoofdpijn massage

Eén op de vijf mensen heeft minimaal één keer in de week last van hoofdpijn. Een massage gericht op hoofdpijn kan helpen de pijn verlichten en kan mensen met acute hoofdpijnklachten helpen. Met een structureel behandelplan kunnen deze klachten op lange termijn verminderen of migraine aanvallen gereduceerd worden.